Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Tivadar napi kvíz – kattints ide!

View Calendar
2024, April .20. Összes nap

Tivadar napi kvíz - április  20-án

Kedves Barátom!

Üdvözöllek a KvízKing kvíznaptár műveltségi tesztje oldalán!

Ma április (Szent György hava, Tavaszhó, Szelek hava) 20. napja van, Absolon, Adolár, Aladár, Aladin, Alarik, Dejte, Konrád, Kurt, Marián, Odett, Odetta, Odil, Odília, Tihamér, Tivadar, Töhötöm, Viktor, Vincencia, Vitold és Vitolda napja. Boldog névnapot az ünnepelteknek!

Az emberiség 365-öd része ma ünnepli a születésnapját, nekik boldog szülinapot kívánok! 🙂

Nem feledkezhetünk meg arról, sem, hogy ma van a csillagászat napja.

És e nap sem telhet el anélkül, hogy ne ajánlanék Neked, kedves Barátom egy jó kis műveltségi kvízt! Remélem, sikeresen válaszolsz a kérdéseimre, és ha kedved van, keress további kvízeket nálam.

Ha hibátlanul kitöltöd a mai általános műveltségi tesztet, egy virtuális királyi koronát kapsz tőlem, Te pedig a jól elvégzett munka örömével oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel a sikered hírét!

Jó gyakorlást és kellemes időtöltést kívánok a Tivadar napi kvíz kitöltésével!

Üdvözlettel:

Snickey, a Kvízmester

#kviz #kvíz #quiz #jatek #kvizking #naptar #kviznaptar

Apoollónia napi kvízmester

Akkor vágjunk bele!

Mi Ciprus fővárosa?

térkép
Photo by Free Public Domain Illustrations by rawpixel on Foter.com

Nem ugrik be a válasz? Jól jönne egy kis segítség? Kattints ide!

Melyik filmben szerepelt Adam Sandler?
Milyen közlekedési táblát látunk?
Ki írta a Lásd, kisfiam, ezt mind neked adom most című verset?
Mi a Monoceros csillagkép magyar neve?
A képen ifj. Hans Holbein Jean de Dinteville és Georges de Selve francia követek képmása című műve látható. Milyen stílusban készült?
Milyen, ami eklatáns?
Melyik sportág klasszisa Veszelin Topalov?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkésőbb?
Melyik együttesben zenélt Laux József?

Oszd meg az eredményedet!

Kvíznaptár - április 20.

A KvízKing kultúrmelléklete:

I. Zene:

II.

Vers:

Kassák Lajos: Mesteremberek

Mi nem vagyunk tudósok, se méla, aranyszájú papok és hősök sem vagyunk, kiket vad csinadratta kísért a csatába s akik most ájultan hevernek a tengerek fenekén, napos hegyeken és a ménkővert mezőkön szerte, szerte az egész világban. A kék fimramentum alatt most bitang vérben fürdenek az órák... De mi már távol vagyunk mindentől. Ülünk a sötét bérkaszárnyák alján: szótlanul és teljesen, mint maga a megbonthatatlan anyag. Tegnap még sírtunk s holnap, holnap talán a mi dolgunkat csodálja a század. Igen! Mert a mi csúnya tömpe ujjainkból már zsendül a friss erő, s holnap már áldomást tartunk az új falakon. Holnap azbesztből,vasból és roppant gránitból életet dobunk a romokra s félre az államdekorációkkal! a holdvilággal! és az orfeumokkal! Hatalmas felhőkarcolókat építünk majd és játéknak az Eiffel-torony mást. Bazalt talpú hidakat. A terekre új mithoszokat zengő acélból s a döglött sínekre üvöltő, tüzes lokomotívokat lökünk, hogy ragyogjanak és fussák be a pályát, mint az ég szédületes meteorjai. Új színeket keverünk s a tenger alá új kábeleket húzunk és megejtjük az érett, pártalan asszonyokat, hogy új fajtát dajkáljon a föld s örüljenek az új költők, akik az idők új arcát éneklik előttünk: Rómában, Párizsban, Moszkvában, Berlinben, Londonban és Budapesten.

III.

Idézet:

Egy kihagyhatatlan Coelho:

Csak azt szeretik és tisztelik, aki önmagát is szereti és tiszteli. Soha ne akarj hát mindenkinek tetszeni, mert csak elveszíted a tiszteletüket.

Egy játékos palindrom:

És egy véletlenszerűen kiválasztott:
Az idézetekért köszönet a citatum.hu honlap készítőinek!