Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10922-259

Ki vagy mi a kaldera?
Melyik filmről lehet szó? "A halál felkeresi a gazdag embert. De a halál most az egyszer nem veszi olyan komolyan a feladatát, egy kicsit vakációzna. A gazdag ember hálából körbevezeti az életben. A halálnak tetszik a mogyoróvaj meg a gazdag ember szép leánya. Ez aztán sok bonyodalmat szül, de azért a végén majdnem minden jó lesz, s durrognak a petárdák..." (www.filmkatalogus.hu)
Milyen fajta kutya látható a képen?

Photo by Leo P. Hidalgo (@yompyz) on Foter.com

Nem ugrik be a válasz? Jól jönne egy kis segítség? Kattints ide!

"Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád./ Múlt éjszaka - háromkor - abbahagytam/ a munkát./ Le is feküdtem. Ám a gép az agyban/ zörgött tovább, kattogva-zúgva nagyban,/ csak forgolódtam dühösen az ágyon,/ nem jött az álom." Ki a költő?
Melyik együttesben zenélt Móricz Mihály?
Mi a lantán vegyjele?
Brazil labdarúgó (Pau Grande, 1933. október 28. – Rio de Janeiro, 1983. január 20.), 1958-ban és 1962-ben világbajnok. Az 1962-es világbajnokságon hatos holtversenyben 4 góllal a torna gólkirályai közé tartozott. Pályafutása nagy részében a brazil Botafogo csapatában játszott. Ötven mérkőzést játszott a válogatottban, egyedül az utolsó mérkőzésén, az 1966-os világbajnokság Magyarország elleni meccsén szenvedett vereséget. Ki ő?
A képen Leonardo da Vinci Szent Anna harmadmagával című műve látható. Milyen stílusban készült?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkésőbb?