Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10530-766

Milyen állat a cigánycsuk?
Melyik filmről lehet szó? "Jack Mosley, egy kiégett new yorki detektív azt a megbízást kapja, hogy kísérjen el egy piti bűnözőt a körzetből a tárgyalóteremig. A 16 saroknyi, viszonylag egyszerűnek tűnő utazás azonban embert próbáló feladattá válik, mikor Jack volt társai közül néhány úgy dönt, hogy nem hagyják érvényesülni a törvényes rendet..." (www.filmkatalogus.hu)
Mi a neve az orosz céklalevesnek?
„Már vénülő kezemmel Fogom meg a kezedet, Már vénülő szememmel Őrizem a szemedet.” Ki a költő?
Mi az Aries csillagkép magyar neve?
Felismered ezt a festményt?
Mi a pandémia?
Hétszeres olimpiai bajnok (1936, 1948, 1952, 1956, 1960) vívó (Jászberény, 1910. március 16. – Budapest, 1991. május 14.) Los Angelesben, Berlinben, Londonban, Helsinkiben, Melbourne-ben és Rómában a kard csapattal, valamint Londonban kard egyéniben nyert olimpiai aranyérmet. Még 50 évesen is olimpiát nyert. Amikor megkérdőjelezték az indulását, ő kihívta a fiatalokból álló csapatot, és mindenkit legyőzött. Hallatlan saját eredményei mellett a nevelésben is kiemelkedő volt, tanítványai rajongtak érte. Ki ő?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkésőbb?
Ki az előadó? "Annyi a hibám, amit vétettem/ Mint csillag az égen/ De ameddig tombol a tűz még bennem/ Én hagyom, hadd égjen/ Majd elmegyek, és ahol nem lát senki/ Ott verek egy tábort/ Ha a múltat nem tudom jóvátenni/ Maradok távol"