Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10404-654

A képen az 1959-ben átadott new york-i Guggenheim Múzeum látható. Tervezője a neves amerikai építész…
Mi az Ursa Maior csillagkép magyar neve?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkésőbb?
Melyik filmről lehet szó? "Egy koppenhágai lakás egyik fala mögött három mumifikálódott holttestet találnak, egy étkező asztal körül ülnek, s csupán egy hely van az asztalnál szabadon. Carl Morck nyomozó és asszisztense, Assad megpróbálják kideríteni, hogy kik az elhunytak, illetve hogy kinek szánták a negyedik, szabadon maradt helyet. Nyomozásuk egy hírhedt női kórházba vezetnek, ahol az orvosi kísérletek mindennapos részét képezik az ott dolgozók munkakörének." (www.filmkatalogus.hu)
Mit jelent a "Sine ira et studio" latin szállóige??
"Letéptem ezt a hangaszálat/ Már tudhatod az ősz halott/ E földön többé sose látlak/ Ó idő szaga hangaszálak/ És várlak téged tudhatod" Ki a költő?
Hatszoros olimpiai bajnok (1948, 1952, 1956, 1960) vívó (Budapest, 1920. július 17. – Budapest, 1999. február 1.), versenybíró, sportvezető, katonatiszt. Négy alkalommal a kard csapattal, kétszer kard egyéniben nyert aranyérmet. A világbajnokságokon hétszer végzett az élen, ebből 1954-ben és 1959-ben egyéniben bizonyult a legjobbnak, ezen kívül 3 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett. Ki ő?
Melyik együttesben zenélt Révész Sándor?
Hogy nevezzük a több vállalatot érintő ügylet, beruházás lebonyolítását végző vállalat képviselőjét?