Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10121-506

"Hol vagytok ó szemeim, kik oly áldottnak véltetek egy arcot?/ S hol vagy ó csodálatos fülem is, amely oly hegyes lett, mint a szamáré valamely édes-bús nevetéstől?" Ki a költő?
Melyik filmről lehet szó? "Harrer, a híres osztrák hegymászó 1939-ben elindult, hogy meghódítsa a Himaláját, ám a kalandos út végén Tibetben kötött ki, ahol a dalai láma tanítója lett. A barátság, mely a két ember között szövődött, s az idegen kultúra befogadása, mélyen átformálta Harrer személyiségét, s hét év után lélekben megtisztultan tért vissza Európába." (www.filmkatalogus.hu)
Milyen fajta kutya látható a képen?
Milyen állat a borzas gödény?
Mi a Norma csillagkép magyar neve?
Ki az előadó? "Hogy lett volna fair, ahogy elvesztegettél/ hiába kértem már nem figyeltél/ Hogy lett volna fair, ha több volt mint affér/ várlak hol a május földet ér"
Az alábbiak közül mi történt meg a legkésőbb?
Kinek az önarcképét látjuk?
Ki vagy mi a nemere?
Magyar válogatott labdarúgó (Szül.: Kazincbarcika, 1972. március 28.) A válogatottban 1991 és 2005 között 58 alkalommal lépett pályára. Posztja: középpályás Profi pályafutása során a a Ferencváros, az FC Porto, az SC Espinho és a Wüstenrot Salzburg csapatában szerepelt. Ki ő?