Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10111-486

Melyik filmről lehet szó? "Riley Anderson hétköznapi tizenkét éves lány, akinek az élete egy csapásra nagyot változik, amikor ő és a családja a békés kertvárosból San Franciscóba költöznek, az édesapja új állása miatt. A kislány életét, a tudatában emberi személyként élő érzelmek határozzák meg, akikre ugyancsak nagy hatást gyakorolnak a kelletlen változások. És, ha az érzelmek közt zavar támad, az mind-mind kivetül Riley-ra is. Ráadásul Riley leghatározóbb érzelme, Derű véletlenül nagy zűrzavart okoz a kislány fejében, ami immár nemcsak az érzelmeket, de Riley egész lényét is befolyásolhatja. " (www.filmkatalogus.hu)
"Vak volt a hajnal, szennyes, szürke. Még/ Üveges szemmel aludtak a boltok,/ S lomhán söpörtek a vad kővidék/ Felvert porában az álmos vicék,/ Mint lassú dsinnek, rosszkedvű koboldok." Ki a költő?
Mi a Canis Minor csillagkép magyar neve?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkorábban?
Magyar énekes. (Szül.: Budapest, 1939. január 4.) Több mint hat évtizedes pályafutással a háta mögött a magyar tánczene egyik legismertebb előadója, emellett mint televíziós pókerközvetítő is sikeres, amivel nemcsak saját, hanem a játék népszerűségét is növelte. Balázs Klári énekesnő férje. Ki ő?
A képen Veit Stoss Mária oltár látható a krakkói Mária templomból. Miyen stílusban készült?
Ki vagy mi a pájsli?
Melyik ország válogatottja nyert legalább egyszer (férfi) labdarúgó világbajnokságot?
Milyen fajta kutya látható a képen?