Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10804-161

Mi a giroszosoknál kapható csicseriborsó fasírt neve?
Kinek az önarcképét látjuk?
A rövid elbeszélés egyik fajtája, mely néhány odavetett vonással érdekes alakokat vagy epizódokat emel ki a valóságból. A műfaj szoros kapcsolatban állt az újságírással, a napilapok sajátos igényeivel. Miről beszélünk?
Mi a palládium vegyjele?
Ki vagy mi a kakofónia?
Magyar válogatott labdarúgó (Kaposvár, 1929. augusztus 23. – Győr, 1997. szeptember 1.) A válogatottban 1949 és 1956 között 43 alkalommal lépett pályára. Posztja: csatár. Profi pályafutása során a a Komáromi MÁV, a Ferencvárosi TC, a Csepeli Vasas, a Bp. Honvéd SE, az AS Roma, az FC Barcelona, az RCD Espanyol, a CE Europa, az FC Basel, az Austria Wien és a Primo Hamilton FC csapatában szerepelt. Ki ő?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkésőbb?
Ki az előadó? "Egyszer fent/ Egyszer lent/ Veled úgyis mindig fejre áll a rend/ Néha jó/ Néha rossz, de/ A szívnek, tudod, úgysem parancsolsz"
Melyik filmről lehet szó? "Apja, a wakandai király halála után T'Challa visszatér az elszigetelt, de technológiailag fejlett afrikai országba, hogy átvehesse az őt jogszerűen megillető helyet a trónon. Ám egy nagyhatalmú ellenség bukkan fel a színen, akivel T'Challának össze kell csapnia. A küzdelem kimenetelén az egész világ sorsa múlhat." (www.filmkatalogus.hu)