Műveltségi kvízjáték haladóknak!

Kvíznaptár 10316-615

Milyen fajta kutya látható a képen?
Melyik filmről lehet szó? "Tony Stark már hosszú ideje kettős életet él, így meglehetősen elővigyázatosnak kell lennie. Egyszer ő a milliárdos feltaláló Mr. Stark, ám van neki egy másik, titkos élete: ő a modern páncélba bújt modern szuperhős. A kormány, a sajtó és a közvélemény is nagy nyomást gyakorol rá, hogy bocsássa a hadsereg rendelkezésére a kifejlesztett technológiát. Tony viszont nagyon nem szeretné, hogy erre sor kerüljön, ezért két segítőjével, Pepper Pottsszal és James Rhodesszal az oldalán újabb szövetségeseket keres, hogy felvegye a harcot az ellenséggel." (www.filmkatalogus.hu)
Melyik ország csapata nyerte 2010-ben a férfi labdarúgó világbajnokságot?
A műben megtörtént események nem öncélúak, hanem a hős lelki fejlődését, jellemének alakulását szolgálják. A világ itt nem panoráma, mint a kalandregénynél, hanem háttér. A regény ettől kezdve az emberi iélek gazdagságának ábrázolását is feladatának tekintette, s előtérbe kerü1t a lélekrajz. Milyen regénytípusról beszélünk?
Melyik állatról neveztek el csillagképet?
Oscar-díjas , Arany Globe- és Grammy-díjas olasz származású amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő. (Szül.: New York , 1986. március 28.) Eredeti neve Stefani Joanne Angelina Germanotta. A Stupid Love, a Bad romance és a Poker face című dalok előadója. Ki ő?
A képen Filippo Brunelleschi Ospedale degli Innocenti című műve látható. Milyen stílusban készült?
Az alábbiak közül mi történt meg a legkorábban?
Mit csinál, aki vegzál?